VLINDER voor burgers

Ook al zijn we op zoek naar scholen om zich over de VLINDER weerstations te ontfermen, dit betekent niet dat VLINDER voor jou als burger niets te bieden heeft.

Het VLINDER project zal waarnemingen verzamelen om lokale weersverschillen beter te begrijpen. Om dit te kunnen doen gaan onderzoekers samen met scholen op onderzoek naar het weer in de meest uiteenlopende omgevingen die Vlaanderen en Brussel rijk zijn.

De bekomen data zijn online in realtime te volgen en je kan zelf met de data aan de slag gaan. Maak je met de hulp van VLINDER data een interessante analyse over een weersevent (bv. fel onweer of hittegolf), vind je interessante relaties tussen landgebruik en weerswaarnemingen,… dan mag je dit per mail steeds met ons delen. Een selectie van de analyses van burgers (of scholen) zal opgepikt worden en bv. op de website verschijnen in de nieuwsrubriek of kan gepresenteerd worden op een VLINDER event. Tenslotte kan je als burger natuurlijk ook gewoon de resultaten opvolgen via onze nieuwspagina of naar een VLINDER event in jouw omgeving gaan.

Weerstation